Nekretnine u Istri

Tijekom 19. stoljeća Austrougarska administracija uvela je u Istru katastar i zemljišnu knjigu, a brojni upisi iz tog razdoblja kao npr. tlocrti tipova zgrade jos su i danas u upotrebi. Tim je zapoceo dugi put uređivanja pravnog statusa nekretnina na području poluotoka.
Tržište nekretnina je zaživjelo 90-ih godina prošlog stoljeća nakon što se je definiralo privatno vlasništvo i usvojili brojni pravni akti. Stanovi i kuće u Rovinju, Poreču, Puli i ostalim Istarskim gradićim već su u tom razdoblju privukli uglavnom talijanske kupce. Unutrašnjost Istre došla je do izražaja na tržištu u drugom navratu, a kupci mahom Englezi, Nijemci i Austrijanci kupovali su kamene kuće ili nove inačice istih. U međuvremenu gradnja diljem Istre uzela je dosta maha tako da je došlo do znatnog povećanja ponude stanova uz more i kuća u unutrašnjosti te je došlo i do pravog nekretninskog buma. Rovinj, Poreč, Motovun, Svetvinčenat i ostali gradići svojom su ljepotom privukli i kupce iz područja Skandinavije, Rusije, Francuske čemu je pogodovao i porast redovnih inozemnih letova za zračnu luku Pula.
 
Nekretnine u Istri stabilno drže cijenu u odnosu na neke druge regije, a posebice u usporedbi s nekim razvikanim destinacijama u inozemstvu. Uz malo opreza i pravi savjet kupovinom nekretnine u Istri investirali ste na najbolji mogući način.
 
Danas veći dio ponude nekretnina u Istri čine apartmani i stanovi u obalnom pojasu te kuće, vile i zemljišta u zelenom dijelu poluotoka. Najviše se traže manji stanovi s pogledom na more u blizini Rovinja, Poreča i Pule te kamene kuće useljive ili za adaptaciju na mirnim brežuljcima u unutrašnjosti Istre.
Niste pogledali niti jednu nekretninu. Pretražite nekretnine ovdje.
vrh stranice