loading...

Njegovani maslinik u okolici Rovinja

Status Na prodaju
Pažljivo i s ljubavlju uzgojen maslinik površine gotovo 2 hektara, idealno je smješten na vrhu brežuljka u mirnom i pitomom ambientu između Rovinja, Rovinjskog Sela i Limskoga zaljeva.

 

18.995 m2

Zemljište

 

6 km

More

 

245.000 €

Cijena

 

12,90 €

Cijena/m2

 

3%

Porez

 

40497

Oznaka

Ključne osobine

  • Maslinik površine gotovo 2 hektara
  • Sorte Leccino (70%), Frantoio i Pendolino (30%)
  • S terena se pruža pogled na more
 

Opis

Pažljivo i s ljubavlju uzgojen maslinik površine gotovo 2 hektara, idealno je smješten na vrhu brežuljka u mirnom i pitomom ambientu između Rovinja, Rovinjskog Sela i Limskoga zaljeva.

Udaljeno svega 1.6 km zračne linije od mora, ovo zemljište pruža izvrsne uvjete za rast maslina, te ne čudi da je u protekloj 2022. godini prikupljeno oko 7 tona maslina, iz čega je proizvedeno više stotina litara maslinovog ulja ekstradjevičanske kvalitete. Ulje iz ovog maslinika već godinama osvaja zlatne i srebrne nagrade na Antonji, tradicionalnoj smotri maslinovog ulja.

Na višem dijelu terena s kojega se pruža pogled na more, nalazi se nasad maslina sorti Leccino (70%), Frantoio i Pendolino (30%), koje su posađene 2008. godine. U 2010. godini je na nižem dijelu terena posađena sorta Bjelica na površini od preko 7.700 m2.

Masline su profesionalno obrađivane, a sam maslinik je pedantno održavan, košen i oran tako da predstavlja odličnu poslovnu priliku za nekoga tko bi volio uploviti u maslinarstvo. U prvoj godini nakon kupnje će novi vlasnik imati mogućnost podrške i savjetovanja od strane trenutnog vlasnika koji se ponudio pomoći prilikom uvođenja u posao.

Poljoprivrednici i tvrtke registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti mogu, pod uvjetom da na području katastarske općine Rovinj ili Rovinjsko selo posjeduju još cca 12.000 m2 kultiviranog poljoprivrednog zemljišta, izgraditi građevinu u gabaritima koje propisuje prostorni plan.

Do zemljišta vodi nekoliko javnih puteva, a najširi i najbolje održavan je onaj koji vodi do Rovinjskog Sela, udaljenog 2.3 km.
slika
Pogled iz juga
slika
Pogled iz sjeveroistoka
slika
Pogled iz istoka
slika
Pogled iz jugoistoka
slika
Pogled iz jugozapada
slika
Pogled iz sjeverozapada
slika 
slika
Pogled sa sjevera
slika 
slika
Zemljište se nalazi na sjeverozapadnoj padini.
slika 
slika 
slika
Pogled na zapad
slika 

Izjava o odricanju odgovornosti

Tvrtka Portun Immobilis d.o.o. trudi se da informacije na internet stranicama uvijek budu točne i ažurne. Međutim, Portun Immobilis d.o.o. se izričito odriče odgovornosti u slučaju da se korisnik osloni na točnost i potpunost sadržaja na internet stranicama te kao rezultat toga pretrpi štetu ili gubitak.

Autorsko pravo

Crteži, tekst, slike, crtići, videozapisi i njihov smještaj na internet stranicama tvrtke Portun Immobilis d.o.o. zaštićeni su autorskim pravima u skladu s nacionalnim zakonima i međunarodnim sporazumima, kao i drugim zakonima. Sadržaj ovih internet stranica nije dopušteno kopirati, obrađivati, nadopunjavati ili prepustiti trećim stranama za komercijalnu upotrebu.
245.000 €
Cijena
7.350 €
Informativni iznos poreza na promet po stopi od 3%
252.350 €*
Ukupna cijena s porezom na promet 3%
*Prikazana cijena ne sadrži posredničku naknadu za kupca. Više o tome
Licencirani agent

Alesandro Laginja

S nama od 2010. godine
agent
 
Alesandro će rado s Vama komunicirati na talijanskom, engleskom i njemačkom jeziku.
viberwhatsup
POVEŽIMO SE

Kontaktirajte me

Pošaljite mi e-mail