loading...

Stara kamena kuća nedaleko Tinjana

Status Dodano prije tri mjeseca
Prodaje se stara kamena kuća sa malim dvorištem u središnjoj Istri, u selu nedaleko Tinjana, na potezu između Pazina i Poreča. Kuća se prodaje zajedno sa pripadajućim zemljištem ukupne površine 87 četvornih metara, sukladno nedavnoj geodetskoj izmjeri.

 

70 m2

Kuća

 

86 m2

Zemljište

 

1

Spavaća soba

 

35.000 €

Cijena

 

U izradi

En. certifikat

 

20824

Oznaka

Ključne osobine

  • Predivno selo puno starih kamenih kuća
  • Motovun 13 km - Poreč 26 km
  • Prizemlje + 1. kat + Tavan
  • Ograđeno dvorište 26 m2
 

Opis

Prodaje se stara kamena kuća sa malim dvorištem u središnjoj Istri, u selu nedaleko Tinjana, na potezu između Pazina i Poreča. Kuća se prodaje zajedno sa pripadajućim zemljištem ukupne površine 87 četvornih metara, sukladno nedavnoj geodetskoj izmjeri. Kuća je po svemu sudeći izgrađena u 19. Stoljeću na tradicionalan način – dvostruki kameni zidovi, sa drvenim krovištem i međukatnom konstrukcijom. 70 –ih godina dvadesetog stoljeća dograđeno je betonsko stubište i ulazna terasa koji vodi na prvi kat. Kući pripada ograđeno dvorište površine 26 m2 - ovdje se lako može urediti terasa i jedno parkirno mjesto.

Majušno selo, u kojemu se kuća nalazi, sastoji se od starih kamenih kuća, između kojih proviruju velike ladonje i stare smokve. Uprava ta kombinacija starih kamenih fasada i autohtonog zelenila zaslužna je što se u ovom selu još uvijek osjeća onaj iskonski duh Istre. Selo se inače nalazi nedaleko glavne prometnice koja povezuje Pazin s Porečom, pa tome treba i zahvaliti što za vožnju do mora treba tek dvadesetak minuta vožnje. Ovaj dio Istre inače je poznat po povijesnim gradićima, koji se nalaze na svega par kilometara udaljenosti – Motovun 13 km, Tinjan 8 km, Pazin 8 km i Višnjan 17 km.

Kuća je evidentirana u katastru kao gradilište, a u zemljišnim knjigama je upisana kao kuća. Vlasništvo je čisto, nema tereta. Od nadležnog ured za prostorno uređenje u Pazinu može se zatražiti uporabna dozvola ali tek nakon sanacije krova, koji je u svakom slučaju potrebno u potpunosti obnoviti.

Zahvaljujući brojnim prednostima koje nudi život na selu, te odličnoj prometnoj povezanosti ova nekretnina je savršena za one koji traže malu kamenu kuću za veliki odmor u Istri.
slika 
slika 
slika
Pogled na sjeveroistočnu fasadu otkriva da kući pripada ograđeno dvorište površine 26 m2 - sasvim dovoljno za terasu i parking
slika
Sjeverozapadno pročelje
slika 
slika 
slika 
slika
Skladnim malim selom još uvijek prevladavaju stare kamene kuće
slika 
slika
Jugozapadno pročelje
slika 
slika 
slika 

Prilozi

Situacija
kompas
prilog

Izjava o odricanju odgovornosti

Tvrtka Portun Immobilis d.o.o. trudi se da informacije na internet stranicama uvijek budu točne i ažurne. Međutim, Portun Immobilis d.o.o. se izričito odriče odgovornosti u slučaju da se korisnik osloni na točnost i potpunost sadržaja na internet stranicama te kao rezultat toga pretrpi štetu ili gubitak.

Autorsko pravo

Crteži, tekst, slike, crtići, videozapisi i njihov smještaj na internet stranicama tvrtke Portun Immobilis d.o.o. zaštićeni su autorskim pravima u skladu s nacionalnim zakonima i međunarodnim sporazumima, kao i drugim zakonima. Sadržaj ovih internet stranica nije dopušteno kopirati, obrađivati, nadopunjavati ili prepustiti trećim stranama za komercijalnu upotrebu.
35.000 €
Cijena
1.050 €
Informativni iznos poreza na promet po stopi od 3%
36.050 €*
Ukupna cijena s porezom na promet 3%
*Prikazana cijena ne sadrži posredničku naknadu za kupca. Više o tome
Licencirani agent

Alesandro Laginja

S nama od 2010. godine
agent
 
Alesandro će rado s Vama komunicirati na talijanskom, engleskom i njemačkom jeziku.
viberwhatsup
POVEŽIMO SE

Kontaktirajte me

Pošaljite mi e-mail