loading...
POVIJESNA ZGRADA

Renesansna palača u Svetvinčentu

Status Na prodaju
Jedan od nezaobilaznih lajtmotiva na glavnom trgu u Svetvinčentu je srednjovjekovna palača, čiji sjeverni dio je danas ponuđen na prodaju.

 

360 m2

Kuća

 

155 m2

Zemljište

 

1800

Godina izgradnje

 

500.000 €

Cijena

 

U izradi

En. certifikat

 

20789

Oznaka

Ključne osobine

  • Prizemlje + 1. kat + Potkrovlje
  • Izgrađeno cca. 1500. g.
  • Idejni projekt
  • Nekretnina u samom centru Svetvinčenta
  • Bale 15 km - Rovinj 23 km
 

Opis

Jedan od nezaobilaznih lajtmotiva na glavnom trgu u Svetvinčentu je srednjovjekovna palača, čiji sjeverni dio je danas ponuđen na prodaju. Smještena na jednom od najlepših renesansnih trgova na ovim prostorima, ova građevina plijeni pogled svojim karakterom i bogatom poviješću. Na suprotnom kraju palače nalazi se gradska loggia s karakterističnim kamenim stupovima i polukružnim lukovima.

Palača je izgrađena nasuprot poznatom kaštelu Morosini Grimani, koji je danas obnovljen te privlači brojne turiste i zaljubljenike u povijest. Na istom trgu stoji još župna crkva iz 1550. godine te javna cisterna iz 1808. godine.

Unutarnji prostor ove povijesne građevine prostire se kroz tri etaže, od kojih su donje dvije bile namijenjene za stanovanje. Kuća ima više ulaznih vrata, pa tako troja vrata gledaju na kaštel, a ona četvrta koja se nalaze na zabatu gledaju prema crkvi. Od prizemlja na kat vodi fino obrađeno kameno stepenište, a prema potkrovlju se nastavlja drveno stepenište.

Vanjske dimenzije kuće su 15.75 m x 9,50 m, stoga svaka etaža raspolaže sa otprilike 120 m2 unutarnjeg prostora. Za razliku od većine kuća izgrađenih u tom razdoblju, ovdje visine pojedinih etaža premašuju 2,60m, a visina potkrovlja mjereno u središnjem dijelu iznosi čak 3,33 m. Karakterističan izgled kući daju polukružni prozori na prvom katu, a središnji otvor vodi na mali balkon koji gleda na gradski trg i kaštel.

Obzirom na mikrolokaciju i povijesni značaj ova građevina nudi ogroman potencijal koji se može kapitalizirati kroz prenamjenu iste u neki javno-komercijalni sadržaj poput heritage hotela ili luksuznog boutique pansiona.

Na svega par koraka udaljenosti od palače, na sjevernom kutu ovog slikovitog trga nalazi se još jedna stara kamena kuća, uz koju se prodaju još i dvije pomoćne građevine i skroviti vrt s bazenom.

Kombinacija prepoznatljive stare palače i kamene kuće s dvorištem ostavlja mogućnost prenamjene građevina u difuzni hotel, koji bi gostima pored iskustva boravka u povijesnim građevinama nudio i mogućnost uživanja u ljepotama zelenog vrta iz kojega puca pogled na kaštel i crkvu.
slika
Sjeverno pročelje
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika
Istočno pročelje
slika 
slika 

Prizemlje

slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 

1. kat

slika 
slika 
slika 

Potkrovlje

slika 
slika 
slika 
slika 

Izjava o odricanju odgovornosti

Tvrtka Portun Immobilis d.o.o. trudi se da informacije na internet stranicama uvijek budu točne i ažurne. Međutim, Portun Immobilis d.o.o. se izričito odriče odgovornosti u slučaju da se korisnik osloni na točnost i potpunost sadržaja na internet stranicama te kao rezultat toga pretrpi štetu ili gubitak.

Autorsko pravo

Crteži, tekst, slike, crtići, videozapisi i njihov smještaj na internet stranicama tvrtke Portun Immobilis d.o.o. zaštićeni su autorskim pravima u skladu s nacionalnim zakonima i međunarodnim sporazumima, kao i drugim zakonima. Sadržaj ovih internet stranica nije dopušteno kopirati, obrađivati, nadopunjavati ili prepustiti trećim stranama za komercijalnu upotrebu.
500.000 €
Cijena
15.000 €
Informativni iznos poreza na promet po stopi od 3%
515.000 €*
Ukupna cijena s porezom na promet 3%
*Prikazana cijena ne sadrži posredničku naknadu za kupca. Više o tome
Licencirani agent

Alesandro Laginja

S nama od 2010. godine
agent
 
Alesandro će rado s Vama komunicirati na talijanskom, engleskom i njemačkom jeziku.
viberwhatsup
POVEŽIMO SE

Kontaktirajte me

Pošaljite mi e-mail