loading...
BEZVREMENSKA LJEPOTA

Kamene kuće u centru Svetvinčenta

Status Na prodaju
Kamena kuća pored srednjovjekovnog dvorca Morosini Grimani u Svetvičentu povijesna je građevina iznimne ljepote i potencijala.

 

127 m2

Kuća

 

435 m2

Zemljište

 

3

Spavaće sobe

 

500.000 €

Cijena

 

U izradi

En. certifikat

 

20788

Oznaka

Ključne osobine

  • Izvrsna pozicija u centru Svetvinčenta
  • Glavna kuća │ 3 Spavaće sobe - 2 Kupaonice - 2 Etaže - 127,24 m2
  • Pomoćna kuća │ 2 Etaže - 50,74 m2
  • Staja │ 1 Etaža - 31,85 m2
  • Izgrađeno cca. 1800. g.
  • Zemljište 435 četvornih metara
 

Opis

Kamena kuća pored srednjovjekovnog dvorca Morosini Grimani u Svetvinčentu povijesna je građevina iznimne ljepote i potencijala. Danas se zajedno s njom prodaju još dvije pomoćne građevine, a čitavo imanje ograđeno je visokim kamenim zid koji već stoljećima čuva ulaz u dvorište.

Glavna kuća je djelomično obnovljena i tom prilikom je popravljeno krovište te je adaptiran unutarnji dio u kojem se nalazi tri spavaće sobe, dvije kupaonice, ugodan dnevni boravak i kuhinja s blagovaonicom. Kuća ima dvije etaže normalne stajaće visine, a unutarnji prostor mjeri cca 10 x 6 m.

Zazidani otvor na uličnoj fasadi koja gleda na kaštel nekad je vodio u drugu kuću, srušenu prije nekoliko desetljeća – danas je na tom mjestu terasa i bujno zelenilo. Odmah do nekadašnje kuće stoji niska kamena staja, objekt koji je prije nekoliko godina natkriven i time zaštićen od daljnjeg propadanja. Unutarnji prostor u staji mjeri otprilike 7,30 x 4,37 m.

Treća građevina na ovom imanju je pomoćna kuća sa prizemljem i potkrovljem, koju je potrebno temeljito obnoviti, a nudi dovoljno prostora za udoban smještaj četveročlane obitelji. Unutarnji prostor dugačak je 11,80 , a širok 4,70 m.

Između kuća nalazi se kamenim zidom ograđeno dvorište koje također odiše bogatom poviješću te nudi pogled na gradske zidine i udobnu hladovinu ispod starih stabala. Tu je mjesto pronašao i omanji bazen te terasa, ali na raspolaganju je još podosta prostora ukoliko se želi postaviti više stolova ili ležaljki.

Ovaj po mnogočemu jedinstven kompleks kuća nudi izniman potencijal svakome tko želi na turističko tržište plasirati mini hotel ili kuću za odmor u autentičnom srednjovjekovnom ambijentu. U tom kontekstu treba spomenuti da je moguća kupnja i dijela prekrasne renesansne palače na glavnom trgu, čime bi se moglo povećati kapacitet i omogućiti gostima više sadržaja.
slika 
slika 
slika 
slika
Zapadno pročelje
slika 
slika 
slika
Južna fasada
slika 
slika
Istočno pročelje
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 

Prizemlje

slika 
slika 
slika 
slika 
slika 
slika 

1. kat

slika 
slika 
slika 

Izjava o odricanju odgovornosti

Tvrtka Portun Immobilis d.o.o. trudi se da informacije na internet stranicama uvijek budu točne i ažurne. Međutim, Portun Immobilis d.o.o. se izričito odriče odgovornosti u slučaju da se korisnik osloni na točnost i potpunost sadržaja na internet stranicama te kao rezultat toga pretrpi štetu ili gubitak.

Autorsko pravo

Crteži, tekst, slike, crtići, videozapisi i njihov smještaj na internet stranicama tvrtke Portun Immobilis d.o.o. zaštićeni su autorskim pravima u skladu s nacionalnim zakonima i međunarodnim sporazumima, kao i drugim zakonima. Sadržaj ovih internet stranica nije dopušteno kopirati, obrađivati, nadopunjavati ili prepustiti trećim stranama za komercijalnu upotrebu.
500.000 €
Cijena
15.000 €
Informativni iznos poreza na promet po stopi od 3%
515.000 €*
Ukupna cijena s porezom na promet 3%
*Prikazana cijena ne sadrži posredničku naknadu za kupca. Više o tome
Licencirani agent

Alesandro Laginja

S nama od 2010. godine
agent
 
Alesandro će rado s Vama komunicirati na talijanskom, engleskom i njemačkom jeziku.
viberwhatsup
POVEŽIMO SE

Kontaktirajte me

Pošaljite mi e-mail